se Ramsalt friluftsspel

Se og hør utendørsspelet “Oda fra havet” på Mausundvær. En fantastisk opplevelse i et ramsalt kystmiljø. Teater, sang og musikk om folk fra havet og av folk fra havet.

Oda-fra-havet-2018-Oda-renser-fisk.jpg

Det hele startet med at den lokale forfatteren Vidar Oskarson skrev en triologi om Oda fra Mausund, som ville bli fisker. Historien fortalte om folk og liv på det lille fiskeværet på 1960 og 70 tallet.

Disse tre bøkene fikk Marte Hallem fra Verdal lese. Marte satte opp spel og laget musikk.

Samarbeidet var i gang, og utendørsspelet “Oda fra havet” så dagens lys i 2014. Selve spelet framføres på kaia i havna på Mausund, og gir en magisk stemning og en realistisk ramme på det hele.

Her går båtene ut og inn fra havet, mens skuespillerne framfører spelet. Å oppleve “Oda fra havet” på Mausund er en helt unik opplevelse.

Ikke bare gjør omgivelsene det hele til noe helt spesielt, men hele atmosfæren og historien griper deg på en underlig måte.

Folk fra store deler av landet kommer for å oppleve dette, og reiser hjem med mye kunnskap om hvordan folket har klart seg her ute i havet.

Har du ikke sett “Oda fra havet” bør du sikre deg billett neste gang!

Spelet arrangeres annethvert år, med ny skuespiller i hovedrollen hver gang.

 

HER I HAVNA PÅ MAUSUND HAR ARRANGØRENE BYGD OPP ET FANTASTISK SPELAMFI. DU LÆRER MYE OM KYSTFOLKETS HISTORIE OM DU SER “ODA FRA HAVET”

 

Her er noen glimt fra premieren i 2014

Tore Strømøy