Slik kommer du til Frøya

Frøya-Kommune-Skilt-2.jpg

Frøya kommune er en øykommune, som ligger ytterst på kysten av sørdelen av Trøndelag fylke i Midt-Norge. Nærmeste by er Trondheim, og nabokommunen er Hitra.

De fleste kommer reisende via Trondheim, så vi tar utgangspunkt der. I Trondheim er det både togstasjon og flyplass. (Trondheim lufthavn, Værnes). Herfra har du mange muligheter.

Du kan kjøre egen bil, båt eller fly, eller velge kollektivløsninger i form av buss eller båt, eller begge deler.

KOM MED BIL

Med egen bil fra Trondheim kjører du E6 til Klett og tar av på E 39 til Orkanger og videre retning Lensvik/Agdenes.

Et par kilometer etter Orkanger tar du av til venstre mot Frøya. Etter nye kilometer tar du av til høyre og over på FV 714 mot Frøya og Hitra.

Du må kjøre gjennom to undersjøiske tunneler på veien. Først fra Hemnskjel på fastlandet til Justnøya på Hitra. Den neste fra Dolmøya på Hitra til Hamarvik på Frøya.

Turen tar vel to timer. Det er to bomstasjoner på turen. En ved Våvatnet i Orkland kommune, og en ved Vaslag like etter passering kommunegrensen til Hitra.

Passeringer med privatbil koster ca 53 og 78 kroner i skrivende stund.

Men stadige utbedringer, bygging av tuneller og bru er veien fra Trondheim til Frøya blitt stadig kortere.

Se NAFs ruteplanlegger under om du vil se reisen på kartet.

Frøyatunnelen ble åpnet 23 juni i 2000, som siste del av fastlandsforbindelsen til Frøya og Hitra. Den undersjøiske tunnelen er 5.3015 meter lang og binder sammen med Hitratunnelen ( 6.645 meter lang  264 meter under havet) Frøya til fastlandet. Stø…

Frøyatunnelen ble åpnet 23 juni i 2000, som siste del av fastlandsforbindelsen til Frøya og Hitra. Den undersjøiske tunnelen er 5.3015 meter lang og binder sammen med Hitratunnelen ( 6.645 meter lang 264 meter under havet) Frøya til fastlandet. Største stigning i tunnelen er 10 prosent.


MED HURTIGBÅT

Det går hurtigbåt i regi Fosen Namsos sjø mellom Trondheim og Kristiansund. Skal du til Frøya, går du av på Sandstad på Hitra, og tar rutebuss til Frøya.

Det er bussforbindelse til Kystekspressen, som har avgang fra Sandstad tre ganger daglig til/fra Trondheim og Kristiansund. NB: Det er redusert antall avganger i helgene.

Medregnet buss Sistranda – Sandstad tar det 2 t. 35 m. til/fra Trondheim, 2 t. 40 m. til/fra Kristiansund.

Se rutetabell fra Fosen Namsos sjø under

Hurtigbåtene mellom Trondheim og Kristiansund går ikke til Frøya, men har anløp på Sandstad på Hitra. Her går det buss til og fra om du reiser til eller fra Frøya.  (Foto: Hitra 24)

Hurtigbåtene mellom Trondheim og Kristiansund går ikke til Frøya, men har anløp på Sandstad på Hitra. Her går det buss til og fra om du reiser til eller fra Frøya. (Foto: Hitra 24)

MED BUSS

Det går buss fra Trondheim til Frøya hver dag.

Se reiseplanlegger kollektivt AtB under

Det er AtB som kjører bussruten Trondheim - Frøya.

Det er AtB som kjører bussruten Trondheim - Frøya.


MED FLY


Du kan faktisk fly til Frøya også, siden kommunen har egen flyplass/ flystripe.

Men pr i dag er det ingen flyruter til og fra Frøya. Så eneste mulighet foreløpig er privatfly.

For å lande på Frøya flyplass, ta kontakt med Tom A. Omdal før flyplassen brukes. Telefon: 93 67 67 85

ka250-ext-gallery-2012-demo-paint-a2a.jpg
Tore Strømøy