Steinalderenstien
De første menneskene som kom til Frøya var her allerede i steinalderen og det er funnet gjenstander fra steinalderen flere steder på øya. Mest ved Hamarvatnet på Frøya. Her er det nå laget en sti med informasjonstavler, som forteller deg om de første boplassene her oppe.
Det er ikke mange steder som kan vise til så mange funn fra steinalderen som på Frøya.
Her er det funnet både boplasser og gjenstander. Mange av funnene er gjort mens folk har drevet med torvtaking, dyrking av marker, bygging av vei eller uttak av grus.
Man mener det var godt å bo på Frøya også i steinalderen. Jordlag i ei myr som ligger 25 meter over havet ved Hammarvika er datert til rundt 6760 år før Kristus.
Det var varmt på Frøya i tiden fra 6200 til 4100 år før Kristus. Den gang vokste det flere typer løvtrær på øya. Steinalderbefolkningen her ute ryddet beiteland ved å brenne ned skog.
Man mener at det var varmere på Frøya i tiden fram mot år 2400 før Kristus.
På Sistranda er det bygd en gangvei med fast dekke fra vanntanken og opp til Hamarvatnet hvor de fleste bosetningene fra steinalderen er funnet. “Steinalderstien” er en flott mulighet til både å gå tur og lære historie samtidig. Du finner informasjonstavler langs stien.