Vi har kommet for å bli!

Rune og Line Sjøbakk tok med hele familien og flyttet fra Fosen til Frøya i 2021. Nå har de funnet seg til rette her ute og kunne ikke trivdes bedre. - Vi kommer til å bli her for alltid, smiler de.

Rune-Sjøbakk-Line-Sjøbakk-Sjøbakk-Service.jpeg

- Vi trives utrolig godt, vi kommer til å bli på Frøya. Helt klart, smiler Rune og Line Sjøbakk.

 I november 2021 flyttet han og familien inn i sitt nye hus på Nesset, etter et omfattende oppussingsarbeid. Allerede vel et halvt år senere kan de to slå fast at de har funnet stedet de vil leve resten av livet. Fra nå av blir det Frøya. 

- Alt fungerer veldig godt og vi synes Frøya er helt super. Både menneskene her ute og omgivelsene her er fantastiske, sier Line Sjøbakk.

 

 Tok med firmaet fra Fosen

 

Rune er utdannet snekker og har jobbet i yrket siden 2005. For noen år siden startet han sin egen bedrift, snekkerfirmaet “Sjøbakk Service”. 

- Jeg tenkte at det var nå eller aldri, så da kastet jeg meg ut i det, smiler Rune. Og jeg har aldri angret. 

På Frøya hadde Rune en slektning som også drev eget snekkerfirma, og det var sånn familien endte opp her ute.

-Han fortalte om en kommune i vekst med behov for snekkere, og mente vi sammen kunne ta de litt større oppdragene.

- Så da tok vi rett og slett sjansen på å flytte fra Fosen til Frøya. At vi fikk solgt huset på Fosen på under 18 timer tok vi som et tegn på at dette var et riktig valg for oss, ler Line.

  

Mange oppdrag allerede

Allerede etter kort tid har Rune etablert bedriften på Frøya. Jungeltelegrafen har jobbet godt og han har allerede oppdrag nok til å fylle dagene. Det går såpass bra at han på sikt vurderer å ansette flere enn seg selv i firmaet.

Godt tatt imot av frøyværingene

 

Rune og Line kom til Frøya med både unger og hund. De var særlig spente på hvordan ungene ville takle å flytte til et helt nytt sted. Men de trengte ikke engste seg.

-Barna stortrives og vi er blitt veldig godt tatt imot, smiler Line. 

-Den største og kanskje beste forskjellen fra Fosen er at frøyværingene er utrolig åpne og imøte- kommende. Det er noe helt annet enn vi er vant til, sier Rune. 

-Her kan vi fort bli stående en time på butikken fordi folk er så glad i å prate, det er helt supert, ler han.

 

 

- Korona gjør det vanskeligere

 

Som mange andre nyinnflyttere i 2020 og 2021 har også Line og Rune kjent på koronarestriksjonene har gjort det litt vanskeligere å ha et bredt sosialt liv.

-Pandemien har gjort det litt vanskeligere for oss å bli kjent med nye folk her ute, jeg kjenner hvert fall veldig på det. Heldigvis har vi barn i skolealder, som gjør at vi er blitt kjent med andre foreldre, sier Line. 

-Men nå skal vi delta i Frøyatrimmen som vi har forstått er veldig sosialt. Jeg er også veldig glad i hest, og har hørt at det er et hestemiljø her ute, som jeg vil prøve å bli med i , smiler hun.

-Vi har også egen båt som vi bruker mye. Vi gleder oss til sommer og båtliv. Da planlegger vi å bli bedre kjent med både øyrekka og enda flere frøyværinger, smiler Rune og LIne..

Tore Strømøy