NESSADALEN

Mange som kommer til Frøya ønsker å besøke Nessadalen som de har hørt så mye om i media. Stedet kampen mot vindkraftutbygging i norsk natur for alvor ble løftet inn i medielyset.

106229643_630849204450825_8078672055147939868_n.jpg


Frøya Vindpark ble til slutt bygd, men motstanderne protesterte dag og natt til siste slutt, og har planer om å fortsette inntil turbinene er fjernet.

Om du vil kan du besøke stedet og se leiren, som ligge rett ved innkjøringen til vindkraftverket. Et symbol på den folkelige motstand disse vindturbinene framkalte.

Motstanden mot bygging av vindkraftverk på Frøya har vært stor helt siden et knapt folkeflertall på Frøya sa ja til bygging av 63 vindturbiner i en folkeavstemming i 2005.

Siden den gang har motstanden økt voldsomt.

Etter at det ble klart at utbygger ville bli sette i gang bygging av vindkraftverk i Nessadalen, har aksjonistene mot vindkraftverk vært her for å markere sin misnøye.

“Gultrøyene” fra Frøya har også blitt lagt merke til i resten av landet, og vært med på å sette søkelyset på vindkraftproblematikken nasjonalt.

Frøya vindpark ble åpnet årsskiftet 2020-21 med 14 turbiner med 180 meters høyde.

Motstanderne har ingen planer om å legge ned leiren ved veien. Du kan besøke motstanderne som endre vindkraftpolitikken i Norge her.

Arnestedet ligger i Nessadalen.

UNDER BILDER FRA NESSADALEN OG LEIREN TIL DE SOM KJEMPET MOT VINDKRAFTUTBYGGING PÅ FRØYA


HER FINNER DU AKSJONSSTEDET I NESSADALEN SOM BLE EN TURISTATTRAKSJON

 
Tore Strømøy