Padleparadiset Frøya

Frøya har en eventyrlig skjærgård med rundt 5200 holmer, øyer og skjær. Med andre ord, et eldorado for padlere. Her kan du padle fra øy til øy i dagevis. I den vakreste kystnatur du kan tenke deg.

DSC_0783.JPG

Mange kajakkentusiaster har allerede oppdaget padleparadiset Frøya. Det er ikke mange kommuner som kan tilby slike forhold som du finner på Frøya.

Her kan du padle i dagevis mellom små holmer, skjær og små og store øyer.

Du kan padle rundt hovedøya Frøya, eller legge kursen utover i øyrekka. Sula, Bogøya, Mausund, Gjæsingen, Sauøy, Sørburøy og Halten.

Vær så god å velge. Vi har som sagt godt over 5000 øyer, holmer og skjær du kan gå i land på. Steder du kan overnatte også om du vil det.

Her ute i havgapet finner du et fantastisk fugle- og dyreliv som du kan nyte fra kajakken. Å padle mellom små holmer på blått hav i solskinnet, mens måker og ørn flyr over deg og oter, sel og niser vaker i sjøen, må da være en ren drøm. Men den kan bli virkelighet på Frøya.

Husk å snakk med lokale om strømmer, kyst- og værforhold før du padler i et nytt område. Og dra gjerne sammen med flere.

Vær oppmerksom på at kaldt vann kan forårsake alvorlig nedkjøling, og at fralandsvind og strømmer kan være svært utfordrende. Hold deg nær land og unngå krysninger av åpent vann hvis du ikke er trent for det. Du har selvsagt på deg flytevest og det utstyret du må ha.

Sørg for du er uthvilt og edru. Ha alltid med deg solbriller, solkrem, vann og ekstra klær i en vanntett pose.

Nyt naturen fra havoverflaten. Men sørg for god trening og sikkerhetsutstyr før du prøver deg på havområdene rundt Frøya.

Nyt naturen fra havoverflaten. Men sørg for god trening og sikkerhetsutstyr før du prøver deg på havområdene rundt Frøya.

Tore Strømøy