opplev Frøya MED FRØYATRIMMEN

I 2020 lanserte Frøya frivilligsentral “Frøyatrimmen”, hvor folk kunne gå turer og få trimpoeng via en trim-app. Målet var å få folk ut av godstolen.

Resultatet ble at “hele” Frøya gikk tur dag og natt denne sommeren.

Også turister og andre besøkende har oppdaget Frøya på nytt med appen og turforslagene. For Frøyas natur og terreng egner seg utmerket til fotturer.

DSC_1224.JPG

Frøya har tradisjoner for turgåing og Frøyværingene har alltid vært glad i øya si og naturen. Hele øya er full av flott turterreng for den som vil røre seg og se og oppleve vakker natur samtidig.

I 2020 tok trim og turgleden fullstendig av på Frøya. Årsaken var innføringen av trimappen, der man opptjente trimpoeng for å gå på tur.

Det var de ansatte på Frivilligsentralen på Frøya som i en tid med corona og dårlig vær så at folk var mye inne og hjemme. Hvordan skulle de få folk til å bli aktive. Løsningen ble trimpoeng og trimappen.

At konseptet er bygget på konkurranse trigger nok mange på Frøya. For her elsker man en god fight. Med trimappen med løyper og tips om turer er naturen blitt lettere tilgjengelig for alle. At den er enkel å forstå hjelper også mye.

Så med et raust næringsliv som stiller med masse premier, var suksessen et faktum. Mellom 1-2000 frøyværinger er med og går turer og konkurrerer om poeng. Mange er ute flere ganger hver dag. Turgåing er blitt en farsott. Og de som før gikk samme turen, har nå fått åpnet øynene for fantastiske turer over hele kommunen. Her finner du forslag til alt fra lange tøffe turer, til de enkle og tilrettelagte for folk med bevegelseshemminger.

Vi har gjenoppdager Frøya, lokalsamfunnet vårt og naturen vår, sier initiativtaker Siw Aina Strømøy. Trimpoengene er den store snakkisen, noe også turglade besøkende har fått med seg. Du trenger ikke registrere poeng, selv om du bruker appen til å finne turer som passer deg.

Amanda Ratejczak er en av mange frøyværinger som oppdager øya si ved å gå etter trimpunkter i Frøyatrimmen. Appen kan brukes av alle, uten tanke på konkurranse.

Amanda Ratejczak er en av mange frøyværinger som oppdager øya si ved å gå etter trimpunkter i Frøyatrimmen. Appen kan brukes av alle, uten tanke på konkurranse.

Tore Strømøy