Dyrvik Grendalag

Dyrvik grendalag er samlingspunkt for folk som bor på stedet Dyrvik, eller Dørvikan som folk på Frøya kaller stedet. Dette er hovedsetet for oppdrettsselskapet Ervik laks og ørret og rederiet Kolbjørn Ervik og sønner.

Ervika.JPG

Dyrvik Grendalag ble stiftet i 1991. Formålet var å utvikle nærmiljøet og jobbe for gang og sykkelvei, samt boligfelt, slik at nye innflyttere kunne få etablere seg i bygda. Resultatet er at det har blitt etablert boligfelt og gang og sykkelvei til Sistranda, men strekningen Dyrvik-Hellesvik har ennå ikke fått gang og sykkelvei er ikke blitt bygd, tross grendelagets lange kamp for dette.

På "Dørvikan",som vi sier til daglig, er det: 71 husstander, 123 fastboende voksne, 42 barn t.o.m.15 år, 14 fritidsboliger/hytter.

Grendahuset vårt er Havgløtt som vi eier 50% sammen med Ervik Grendalag. Huset ble gitt av Dyrvik og Ervik Sanitetsforening, da denne foreninga opphørte. Havgløtt brukes til forskjellige arrangementer som f.eks.17 maifeiring, Sankthansfeiring, juletrefester, grendefester, loppemarked og utleie til private selskaper.

I tillegg har vi etablert samlingsplassen "Kjeila" i båthavna. Der er det plass til rundt 30 personer innendørs. En stor fotballbane, skotthyllbane, leikeplass, terrasse og ei grillhytte gjør det mulig å samle ca 50-60 personer til utendørsarrangementer.

Kjeila blir for det meste brukt til møtelokale og søndagskafe, som har blitt en tradisjon året rundt, og en viktig møteplass. Men også til utleie til mindre selskaper og barnebursdager.. Den har også vært utleid som barnehage i en periode. 1.søndag i advent hvert år. tenner vi juletreet og nissen kommer med gaver til barna. Det serveres også grøt.

Etter at Grendalaget ble stifta, ble også Dyrvik Marina etablert. I den fine naturhavna ble det lagt ut flytebrygger med plass til 38 båter. Denne er i senere tid utvidet med plass til flere og større båter. Medlemmene er stort sett de samme som er med i grendelaget,men noen utenfor bygda har også fått båtplass her. Noen lokale fiskere har også plass i havna.

Dyrvik Grendalag har alltid vært et aktivt lag for beboerne og saker som opptar oss for tiden er gangveien til Hellesvik, veibelysning, turløype til Skjelbruvatnet, høstlotteri, presentasjon av grendelaget på Frøya Bibliotek og "Sitkagranprosjektet", som er i gang.

Vi fikk i overkant av kr .1,1 million fra Miljødirektoratet for å fjerne sitkagran i hele bygda, etter å ha søkt midler sammen med grunneiere. Problemet er at hus og eiendommer har mistet lys og utsikt, fordi trærne som ble plantet på 60-tallet har blitt så stor og tatt helt overhånd. Dette blir det forandring på nå.

På Dørvikan er vi så heldig pga. at mange her støtter opp om sponsing når vi trenger det. Vi planlegger nå vedlikehold av Havgløtt, der Ervik Laks og Ørret stiller med et solid bidrag. I tillegg mottar vi gevinster/premier fra næringslivet på Frøya til vårt tradisjonelle høstlotteri, som gir oss et stort bidrag til grendelagets konto.

For folk som ønsker å flytte til Dørvikan er det fortsatt muligheter, da det er 3 firemannsboliger under bygging på Dyrvik Boligfelt på Åkervikhauan. En del eldre boliger blir også noen ganger til salgs.

Det er også planer for boligbygging sør for Dyrvik boligfelt, mot Havgløtt. Der kan det være plass til ca 50-80 boliger. Regulering har ikke startet, så det blir vel litt fram i tid.

For de som ikke vil bo helt i sentrum, på Sistranda, så er Dørvikan den perfekte plassen å bo. Flere utenlandske familier er godt integrert her, og bidrar til et godt miljø.

KONTAKT

DYRVIK GRENDALAG

Leder: Steinar Ervik

E-post: steerv52@gmail.com

Telefon: 92 82 93 90

UNDER SER DU ET BILDEGALLERI FRA GRENDALAGETS AKTIVITETER.

Tore Strømøy