Bøgøy velforening

Bogøya er et lite fiskevær, beliggende mellom Sula og Mausund i øyrekka utenfor Frøya. Bogøya har egen aktiv velforening

Bogøya-Bogøyvær-overnatting-Wold-3.jpg

Bogøya består av av de to øyene Bogøy og Smaløy, som er knyttet til hverandre med en hengebru.

Været har opplevd fraflytting i likhet med hele øyrekka utenfor Frøya i årene. Skolenedleggelsen i 1992 nesten halverte folketallet.

Ved tusenårsskiftet bodde 16 fastboende på været, de fleste pensjonister.  I dag bor det 19 personer på Bogøya. (Men ikke alle har sin adresse her)

Bogøya var lenge kjent for landhandelen på kaia som var selvbetjent når kjøpmannen selv,  Odd Skatvold ikke var til stede. Etter sommersesongen 2008 ga Skatvold opp butikkdriften. 

Familien Skatvold etablerte senere spisestedet Supen Pøbb, og har innredet deler av det gamle pakkhuset til utleieleilighet. Supen Pøbb er åpen fra påske og til høsten.

Det er ingen butikk på Bogøya i dag, men sønn av Odd Skatvold, Georg “Goggen” har startet med å restaurere den gamle butikken. Goggens planer er at det i butikken skal være litt museum, og en butikkdel som skal selge litt mat som har lang utløpsdato. 

Bogøy velforening ble stiftet i 1975. Velforeningen tar seg av ting som er med på å gjøre det enda hyggeligere å bo på Bogøya.

Velforeningen har mange arrangementer gjennom året; Påskefest, basar, grillfest (foregår på Supen pøbb) krabbefest, og noen lotterier.

Vi har også to hus som leies ut for overnattinger. “Lærerboligen” og “Gammelskolen”. (SE: Overnatting)

For å leie den gamle lærerboligen koster det 500 kroner per person per natt, pluss utvask. Den har tre soverom med sengeplasser til 8 personer. Sengeklær og håndklær følger med. Velforeningen tar 500 kroner for vask av huset etter utleie.

Vi er også behjelpelige med å informere om andre overnattingsmuligheter her ute.

 Ellers så har velforeningen en ballbinge, dissestativ og et trim rom, det koster det en liten sum for og få trene. Her har vi pr dags dato to spinningsykler og en romaskin.

For medlemmer i velforeningen koster det 20 kr pr trening eller 500 kr for året. For ikke medlemmer koster det 40 kr pr gang.

KONTAKT

BOGØYA VELFORENING

Leder    May Bogø

Nestleder  Tone Reppe

Kasserer og Sekretær  Grete Vestmo

Styremedlem. Lodve Morsund

Vara, Gudrun Bogø

Mail: Post@bogoyvel.bo

Tore Strømøy